Frågor och svar > Tips till svensklärare
Tips till svensklärare
2022-09-13
De senaste åren har vi arbetat med att utveckla innehållet i svenska på gymnasiet. Vi har vid det här laget skapat en gedigen uppgiftsbank där du enkelt hittar uppgifter inom exempelvis muntlig och skriftlig framställning, språklig variation och litteraturanalys.

Utöver det har vi säkrat rättigheter till ett flertal texter i form av artiklar, noveller och bokutdrag. Alla texter har vi samlat under Litteratur & bilagor som du hittar under Färdigt innehåll. 

För att du som ny svensklärare hos oss ska komma igång på ett bra sätt har vi samlat tre funktioner som vi tror kan underlätta ditt arbete. 

  1. Skapa egna uppgifter
  2. Redigera en kopia
   Alla våra uppgifter kan du skapa en kopia av för att redigera den precis som du önskar. Läs mer

   Skapa en egen uppgift
   Det går även bra att skapa en egen uppgift från början. Uppgiften blir direkt tillgänglig för dig så att du kan använda den med dina elever. Läs mer.

   Försök ladda om sidan, bild saknas


   Försök ladda om sidan, bild saknas

  3. Lägg till egna bilagor på digitala prov
  4. Lägg till egna bilagor till prov och uppgifter så att dina elever får tillgång till önskat material under skrivtillfället. 
   De bilagor som du har lagt till öppnas i elevens låsta provvy. Läs mer.  5. Skriv kommentarer på elevinlämningar
  6. På elevtexter som är inlämnade digitalt kan du ge eleverna återkoppling genom att skriva kommentarer direkt i elevtexten. Funktionen hittar du i elevens bedömningsvy under Markera/kommentera text. Läs mer.
   Försök ladda om sidan, bild saknas