Frågor och svar > Tips till lärare i engelska och moderna språk
Tips till lärare i engelska och moderna språk
2022-09-15
De senaste åren har vi arbetat med att utveckla innehållet i engelska och moderna språk. Vi har vid det här laget skapat gedigna uppgiftsbanker där du enkelt hittar uppgifter inom förmågorna läsa, skriva, tala och lyssna.

Utöver det har vi skapat diagnoser anpassade för respektive årskurs uppdelade på respektve förmåga, du hittar dem under Färdigt innehåll. 

För att du som ny språklärare hos oss ska komma igång på ett bra sätt har vi samlat fyra funktioner som vi tror kan underlätta ditt arbete. 


 1. Skapa egna uppgifter
 2. Redigera en kopia
  Alla våra uppgifter kan du skapa en kopia av för att redigera den precis som du önskar. Läs mer

  Skapa en egen uppgift
  Det går även bra att skapa en egen uppgift från början. Uppgiften blir direkt tillgänglig för dig så att du kan använda den med dina elever. Läs mer.

  Försök ladda om sidan, bild saknas


  Försök ladda om sidan, bild saknas

 3. Lägg till egna bilagor på digitala prov
 4. Lägg till egna bilagor till prov och uppgifter så att dina elever får tillgång till önskat material under provtillfället. 
  De bilagor som du har lagt till öppnas i elevens låsta provvy. Läs mer. 5. Övningsläget
 6. Du kan låta eleverna träna på det de behöver just för stunden, på sin egen nivå och i sin egen takt, genom att öppna övningsläget för dem. Det är du som lärare som styr vilket innehåll de kommer åt. Läs mer.


  Försök ladda om sidan, bild saknas  
Försök ladda om sidan, bild saknas

 1. Automaträttande hörförståelser
 2. Testa dina elevers hörförståelse med hjälp av våra automaträttande uppgifter. Du hittar dem under respektive tema. Ljudfilen finns som en bilaga i uppgiften. Läs mer.