Frågor och svar > Tips till matematiklärare
Tips till matematiklärare
2022-09-19
Vi erbjuder välutvecklade matematikkurser för åk 4 - gymnasiet. I samtliga kurser får du tillgång till en gedigen uppgiftsbank, dessutom får du som lärare också tillgång till heltäckande ämnesprov för åk 9 och gymnasiet, gamla frisläppta nationella prov, automaträttande diagnoser anpassade efter en rad olika läromedel, Diamantdiagnoser och mycket mer.

Här följer några tips till dig som ny matematiklärare hos oss på KM. 

 1. Skapa egna uppgifter
 2. Redigera en kopia
  Alla våra uppgifter kan du skapa en kopia av för att redigera den precis som du önskar. Läs mer

  Skapa en egen uppgift
  Det går även bra att skapa en egen uppgift från början. Uppgiften blir direkt tillgänglig för dig så att du kan använda den med dina elever. Läs mer.

  Försök ladda om sidan, bild saknas


  Försök ladda om sidan, bild saknas

 3. Använd färdiga prov
 4. Under rubriken färdigt innehåll hittar du alla våra färdiga prov och diagnoser. Spara provet till din klass om du vill använda det med dina elever. Läs mer. 5. Ge tillgång till digitala verktyg
 6. Vid digitalt genomförande av ett prov kan digitala verktyg tillåtas på olika delar. Exempelvis är det fullt möjligt att i ett och samma prov ha en automaträttande del utan digitala hjälpmedel och en redovisningsdel med digitala hjälpmedel. Läs mer.

  Försök ladda om sidan, bild saknas
  Försök ladda om sidan, bild saknas  

  1. Övningsläget
  2. Du kan låta eleverna träna på det de behöver just för stunden, på sin egen nivå och i sin egen takt, genom att öppna övningsläget för dem. Det är du som lärare som styr vilket innehåll de kommer åt. Läs mer.