Frågor och svar > Tid för att verifiera konto
Tid för att verifiera konto
2022-09-15
Hur lång tid tar det att verifiera mina uppgifter?
Vi verifierar att alla som registrerar ett lärarkonto är lärare på rätt stadium/ämnen. Det gör vi för att säkerställa att inte obehöriga (t ex en elev som utger sig för att vara lärare) kommer åt innehållet. 

Verifieringen sker på två olika sätt vilket påverkar hur snabbt det går:

Skolan har en eller flera administratörer
Om det finns en eller flera administratörer på skolan - alltså personer (ofta lärare) som har utökad behörighet på Kunskapsmatrisen - så kan dessa verifiera nya kollegor som registrerar sig. Så tiden för verifiering beror på hur snabbt de agerar på att godkänna en ny registrering.

När du registrerar ett lärarkonto så får du ett mail med information om vilka som är administratörer på din skola. Så om du vill påskynda processen så är ett tips är att du påminner dessa personer att de har en verifiering som väntar. (Själva verifieringen genomför de enkelt i sitt inloggade läge på Kunskapsmatrisen.)

Skolan har inte någon administratör
Om skolan inte har någon administratör så verifierar vi på Kunskapsmatrisen läraren. Det gör vi antingen via skolans hemsida eller genom att vi kontaktar skolan (t ex en rektor). Vi agerar snabbt på nya registreringar så längden på hela processen beror på hur snabbt vi får svar från skolan.

Om du har registrerat dig men ännu inte blivit verifierad så kan du höra av dig till oss på info@km.se. Då kan vi gemensamt förstå hur vi bäst kan genomföra verifieringen. Då brukar det kunna gå snabbt.